Facebook’u silmek için gereken süre 30 güne çıkarıldı

4 Ekim 2018 Perşembe 15:11
Facebook’u silmek için gereken süre 30 güne çıkarıldı
Facebook, güvenlik açığı nedeniyle milyonlarca kullanıcısının hesabının etkilenmesinin hemen ardından, silme işlemini zorlaştıracak bir adım attı. Artık Facebook hesabını silmek isteyenler en az 30 gün beklemek zorunda.

Sosyal ağ Facebook, bu yılın ilk çeyreğinde karşı karşıya kaldığı yaşadığı Cambridge Analytica skandalı ve ardının geçen hafta yaşadığı 50 milyondan fazla kullanıcıyı etkileyen güvenlik açığının ardından, platformundan çıkmak isteyenlere yönelik olarak kritik bir adım attı.

 

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre şirket, Facebook hesabını silmek isteyen kullanıcıların beklemesi gereken süreyi iki katına çıkardı. Cambridge Analytica skandalının ardından başlatılan “Facebook’u Sil” (#DeleteFacebook) kampanyasının etkisiyle ABD başta olmak üzere özellikle özellikle gelişmiş ülkelerde milyonlarca kullanıcının, Facebook pllatformunu terk ettiği tahmin ediliyor.

 

90 GÜNÜ BULABİLİR

 

Bunun önüne geçmek isteyen Facebook da hesap silme işlemini zorlaştırmak için kritik bir değişiklik yaptı. Yapılan bu değişiklikle Facebook hesabını silmek isteyenler artık 30 gün beklemek zorunda kalacak. Bu süre daha önce 14 gün olarak uygulanıyordu.

 

Hesabını tamamen kapatmak isteyenlerin tek yolu olan “Facebook hesap silme” işlemi için başvuru yapan kullanıcıların bu başvurularının üzerinden 30 gün geçtikten sonra Facebook hesabı ve tüm bilgileri kalıcı olarak siliniyor. Bu süre içinde kullanıcılara, silme işleminden vazgeçme alternatifi de sunuluyor.

 

Eğer başvuru yapıp, hesaba 30 gün içerisinde bir erişim sağlanmazsa, kullanıcı bilgileri geri getirilemeyecek şekilde yok oluyor. Ancak Facebook, “Paylaştığınız her şeyin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir” uyarısı da yapıyor.

 

FACEBOOK HESABI SİLME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

 

2018 yılının ikinci çeyreği sonu itibariyle dünya genelinde 2.2 milyarı aşkın aylık aktif kullanıcısı bulunan Facebook’ta hesap silme işlemi şu şekilde yapılabiliyor:

 

- Facebook sayfanızın sağ üst köşesinden “Ayarlar”a girin.

 

- Ardından “Genel Hesap Ayarları”nda “Facebook Bilgilerine Git” linkini tıklayın.

 

- Açılan sayfada karşınıza çıkan “Hesabını ve Bilgilerini Sil”e ve ardından “Hesabı Sil”e tıklayarak, Facebook hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.